Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
42 dní a 3 hodiny
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 010
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

Veterán a SGON

„Každý veterán je hrdinou“ - Joe Walsh

Slovo veterán obecně označuje jakoukoliv starší entitu, která ještě slouží svému původnímu účelu, jako takové může mít několik významů. Nás však zajímá veterán a jeho vojenský význam.  Veterán je vojenský vysloužilec zvláště vysloužilý účastník nějaké války či bojového tažení. Pro svůj přínos vlasti a její svobodě bývají veteráni obvykle chováni v úctě jako hrdinové.

Funkce veterán se právě inspirovala původním významem slova veterán jakožto „válečný vysloužilec“. Postupem času se z veteránů ve hře stali něco jako „pomocníci admin týmu“. Herní veteráni tedy navrhovali a vymýšleli herní novinky, které pak admin tým doupravoval tak, aby  to hře pokud možno co nejvíce vyhovovalo. Samotní veteráni byli vybráni, protože o hře věděli hodně a jako dlouhodobí a zkušení hráči mohli zhodnotit zda konkrétní návrh bude přínosem nebo spíše na škodu.

Od založení statusu veterán ve hře uplynulo několik let a během té doby skupina veteránů se mohla těšit velké úcty, ale zároveň jeden čas i pohrdáním jelikož herní komunita považovala status veterán pouze za další barvičku do počtu a nic více. Bohužel zapomnělo se na fakt, že hráči se statusem veterán byli „označeni“ za své zásluhy a svými činy se zapsali do historie této hry. 

V dnešní době veteráni stále fungují především jako pomocníci admin týmu a podle toho se řeší i jejich funkčnost a aktivita. Nicméně označení veterán částečně postrádá i smyslu, protože status veterán neboli herní vysloužilec by mělo být především ocenění za to, co konkrétní hráči pro hru udělali. Pokud bude se pokračovat dále tímto směrem možná bude stát za úvahu se zamyslet zda nezměnit jméno statusu na něco co bude více odpovídat aktuálním podmínkám. Dle mého názoru by by se veterán měl spíše odebírat pouze na základě porušení pravidel hry.

Aktuální působení veteránů však zase začíná působit kladně. Nastoupil nový aktivní admin maxyk a je vidět, že se začínají dít změny k lepšímu.  Hodně dlouho se nic nedělo a neřešilo natož otázka veteránství dokud nenastoupila „nová krev“ do admin týmu a nezačala to řešit. Na závěr  dodám jen jednu větu . Ať už jsou veteráni jací jsou, tak stále mějte na paměti symboliku tohoto statusu a respektujte tyto hráče, protože za svůj přínos pro hru si to rozhodně zaslouží.

 

Zobrazeno: 3104x |
Před 8 rokyGaull
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky