Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
42 dní a 8 hodin
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 010
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

Být dole v tabulce, aneb jsou zapovězení ?

Úvaha nad tím, proč jsou některé rasy dlouhodobě níže v tabulce

Mnoho z Vás zajímá, proč je daná rasa / rasy dole v tabulce, zda je to chyba vedení, špatná pověst rasy, složení hráčů v rase a nebo jen konkurence měla mnohem lepší nabídku ?

První by se asi dalo podívat na tzv nabídku od konkurence. Příkladně v opozici stojící výherní rasy. Z pozice hráče, který by měl možnost projít si statistiky a neměl srdcovou rasu, si asi vyberu tu která vyhrává věky, nebo se umísťuje v TOP3. Proč ? V tomhle je to dané lidskou osobností, člověk rád vyhrává, rád se pyšní úspěchem, aspoň tím který je na očích x dalším lidem. V případě výherních ras mu k tomu slouží nejen odměna pro rasu, ale taky jakási forma diplomu, nebo-li uveřejnění na fóře Oznámení adminů.

Proti tomuhle mluví nejen faktor srdcové rasy, ale také složení hráčů v rase. Ne každému vyhovují všichni.

Teď nastanou hlediska domnělých chyb, to znamená , co ty rasy dělají špatně – dle mínění ostatních :

  1.       Chyba vedení rasy :       
            Je to vážně vůdcem, či vládou rasy ? Je to tím, že daný hráč neumí hrát ? Neumí motivovat ? Je to špatně zvolenou taktikou         rasy ? Možná. Ale jak toto můžeme vědět, dokud se v dané rase nenacházíme ? Neřekla bych, že ve vedení ras se ocitají hráči,            kteří neumí hrát. Možná občas něco podcení, možná neumí diplomacii ( aneb lezení do zadku silnější rase a prošoupaní si kolen od         prošení, ať je nechají), možná naopak – jsou arogatní ač nemají proč a nač, ale je to vždy daným hráčem. Každý totiž máme         nějakou svou taktiku ( většinově dvě taktiky, aneb plán B ) a ani nechceme hrát jinak, je nám to vlastní a cítíme se tak lépe,         nikdo nechce být v cizí kůži. A jak pak motivovat hráče ? Co jím slíbit ? Výhru věku ? - to přece nemůžou, lhali by. Uplatit je         kredity ? No možnost to je, ale tato možnost má dvě úskalí. Prvním je, že budete vypadat jako zoufalí lidé, co se snaží kohokoliv         ulovit, druhé,
    kdo Vám zaručí, že u Vás ti hráči zůstanou a neodejdou během věku ? A taktika rasy souvisí úzce s tím,         jak daný hráč ve vedení hraje, nebude volit taktiku, kterou nemá prověřenou.

  2.        Špatná pověst rasy : 
                Co je vlastně špatná pověst ? Úzce souvisí s bodem jedna. Ta pověst se buď váže ke konkrétním hráčům ve vedení rase - „             ježiš tam je zas on ve vládě, no to jen ten a ten...“ ; „ ten je tak neschopný tam nepůjdu..“ a nebo může být spojována s             výsledky rasy, tudíž s její historií, čeho dosáhla, jak si vedla, v tomto opět hraje dost lidský faktor, který vidí více to špatné, než             dobré. Nezáleží natom jak si vedla rasa, kolikrát byla výše, pro naše oči je důležité kolikrát byla dole a bojovala o přežití.

  3.        Složení hráčů v rase :      
              Toto je jedna z mála věcí, která nemůže být vládou dle pravidel ovlivněna. Tzn. abyste mohli hráče vyhodit musíte mít k tomu            důvod a zabránit hrát v rase nemůžete nikomu. Toto pravidlo má své logické odůvodnění, jde o to, že kdyby nebylo, dost by se            toho  zneužívalo... Takže tohle bych za sebe rozhodně nepovažovala, jako chybu toho, že je daná rasa vespod tabulky...

    Takto bych pojala objektivní úvahu, nad danou situací.

 A teď trošku subjektivního pohledu:

 Jsem trvale hráčkou rasy, která je vespod tabulky. Je to má srdcová rasa, kterou neopustím. Občas se nám podaří se zvednou do poloviny. Nicméně od té doby, co byl snížený počet ras, již tomu tak není. Hráči se více nakumulovali v jiných rasách. Myslím si, že to má dva důvody, prvním je, že daná rasa se drží výše v tabulkách, druhým, že tam například mají lidi se kterými rádi hrají. A ani sebelepší vůdce nevyčaruje vyšší příčku se 4 aktivními hráči ( myšleno +-) . Možná je to chabá obhajoba, ale to jen proto, že jste si to nezkusili. Neberte tento článek jako obhajobu slabých ras, zkuste je spíše brát jinak, pochopit úhel pohledu.

Například nám hodně ras dává chytré rady, my o nich víme, ale jsou to všechno rady neproveditelné při určitém počtu hráčů. I nás mrzí, že jsme níže, kor když hráči i ze slabých ras, jsou schopní dosahovat ocenitelných úspěchů. Z pozice nováčka bych se nekoukala jen nato, čeho rasa dosáhla, ale také nato jaká je. Možná by stálo za uvážení udělat jakési fórum, kde by každá rasa ( její vůdce, či zástupce) pro daný věk, mohla udělat medailonek o své rase. Napsat jaké si myslí, že daná rasa má výhody, čím by mohla nalákat ( bez možnosti komentářů hráčů – o tom to totiž není, je to o tom ukázat, jak to v dané rase chodí, než do ní člověk vstoupí), samozřejmě , čím upřímnější popisek rasy, tím lepší. A nemyslím to tak, abyste vyzrazovali své taktiky, ale spíše mantru, to čím se řídíte a je pro Vás důležité. Třeba by to i prospělo …

Ke konci bych dodala... „ Bylo by fajn, kdyby admin, či hráč ( ať nikoho neurážím) nešířil negativní věci o jakékoliv rase na fórech veřejných, je to totiž pouze Váš subjektivní názor, ne holá fakta, která by notabene museli všichni znát...“ A tohle se týká všech ras, nikomu nesvědčí pomluvy...

© Potvůrka

Zobrazeno: 3269x |
Před 6 rokyKarkuulka
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky
je to trochu jinak
kryton

Bohužel tu vidím další prázdnou agitaci pro rasu Asgard. Dovolím si tvrdit, že danou situaci znám velice dobře, protože jsem v podobné rase roky sám hrál, tu ale bez pardonu smazali v situaci, kdy vyhrála věk a hned ten následující byla čtvrtá, ano čtvrtá a přesto byla smazána. A smazána jen proto, že to vypadalo, že příští věk bude poslední. Bezprecedentní krok v historii této hry.Tohle se Asgardům nikdy nestalo a nestane, vaše rasa je proslulá opačným přístupem od adminstva. Ale zpět k tématu. Byl jsem v podobné rase a tuším čím jsou vaše problémy způsobeny. Je to tím, že se po léta u vás nic nemění, stále stejné vedení rasy, stále stejní lidé, kteří navíc a to považuju za zásadní, nejsou příliš komunikativní. Všichni vás sice znají, ale jen tak z dálky, působíte uzavřeně a nemáte hráčům co nabídnout. Vaše rasa působí mrtvě,vyprázdněně a staticky a mrtvoly krom nekrofilů nikoho nepřitahují. Pomohlo by vám jediné, ústup současné garnitury do pozadí, zlanaření nějakého aktivního, ambiciozního a komunikativního hráče na post vůdce, který by dokázal přivést nový svěží vítr do vaší rasy a také pár lidí, které by s sebou dokázala přivést. Ještě by vám mohlo pomoct smazání na tři, čtyři věky, ale to asi nechcete.

krytonPřed 6 roky#252
RE: Mechozil (ID: 252)
Karkuulka

A přesně pro tohle, jsem do tohoto tématu nechtěla pouštět. Článek je rozdělený na dvě části, tu objektivní, a subjektivní. Svůj pohled nikomu nenutím a ani nemám důvod agitovat za naší rasu. Naše chyby znám a vím o nich. To co zas nevidíte vy, je úsilí, jakým se udržíme ve válce a podobně. Přístup adminů je sporný bod, ja si žádných výhod nejsem vědoma, kdyby ano nejsme poslední v tabulce, ale výše. Pokud všechno ode me vidíš jako agitaci, nemá smysl to vůbec číst, či snad abych se snažila psát... Vsadím se, že napsat to někdo jiný tak to naopak bude správně, ode mě je to špatně jen proto, že jsem Asgard !

KarkuulkaPřed 6 roky#253
RE: Potvurka (ID: 253)
Lucifer

je ho neřeš

LuciferPřed 6 roky#254
RE: Potvurka (ID: 253)
kryton

Já se ti jen snažím popsat jak může vaše rasa působit z venčí. Je to paradox, vy jste ti kdo rasu jakž takž ještě drží nad vodou, ale zároveň jste to i vy, kdo ji drží dole. Nic jiného v tom není. Je mi jedno z jaké jsi rasy. Přidal jsem k tomu jen svůj názor, za kterým si stojím, že nebýt krytí z vrchu, tak už jste byli smazáni. Příležitostí k tomu už pár bylo, mně osobně vaše rasa vůbec nevadí. Vadí mi jen nerovný, neférový přístup adminů a vedení hry.

krytonPřed 6 roky#256
RE: Mechozil (ID: 252)
Lucifer

už jse stím někdy smíř že unas padly

LuciferPřed 6 roky#255
RE: Lucifer (ID: 255)
kryton

S tím jsem smířený dávno, dokonce jsem tomu snad i rád. Teď si můžu hru občas i užít, bez toho, že bych byl stále ve stresu, že musím to a tamto, abychom náhodou nezavdali někomu důvod nás smazat. Co ty ale nikdy, NIKDY nepochopíš, je to že mi vadí a nikdy se nesmířím s tím, jak k tomu došlo. Ty nedokážeš ani sobě natož mě přiznat, že to byla prasárna a co mi vadí nejvíc, je to, jak se k tomu a podobným jiným věcem stavíš zrovna ty. Jen arogance.........

krytonPřed 6 roky#257
RE: Mechozil (ID: 257)
Lucifer

jenže vás nahradil Fanrad ne já a od tý doby ta tu rasa byl a a zase stejí nechali smazat

LuciferPřed 6 roky#258
RE: Lucifer (ID: 258)
kryton

Samosebou ty nic ty muzikant :). Ať tak či tak, svým projevem po této akci, ses jednoznačně zařadil. A co se týče toho druhého smazání, to je přesně to, proč si spousta lidí myslí, že mají Asgardi protekci. Nejasné, dopředu nejednoznačné vyjádření, změny na poslední chvíli bez jakéhokoliv vysvětlení, maximálně nějaké silácké snahy o potlačení dotazů...to je to co tu dělá nejvíc zlé krve. A za tuhle netransparentnost je přímo odpovědný Fanrad a ty také. Jsem přesvědčený o tom, že skončit ten věk, který jsi zmínil Asgardi až za námi, žádné mazání by se nekonalo. Všechno jste to zase upekli na poslední chvíli, na začátku věku to řečeno nebylo. My se snažili hrát a válčit, tj. dělat přesně to, po čem jste tu volali, a byli jsme zato odměněni smazáním, Asgardi, kteří ten věk neměli jedinou war, tj. dělali přesně to co jste chtěli změnit,zůstali :) Když už jsi tedy potřeboval zrovna tohle vytáhnout.

krytonPřed 6 roky#259