Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
42 dní a 9 hodin
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 010
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

Úvod

45. herní věk 

Dost jsem váhala, jak otevřít věk, jakým článkem zahájit zápis do kroniky a zda má být pojat spíše vtipně a nebo vážně .. 

Vtipný námět bude postnut od jiného hráče, na začátku příštího týdne a proto teď trošku vážněji ... 

Zvýšila se nám všem konkurence ve vesmíru a také se víc projevila jedna úprava, která počinajíc 10. dnem věku nám všem ukázala, jak to vlastně v rasách vypadá. Rasa relativně aktivní najednou přišla o 100 planet, jak je to možné ? To proto, že většina z nás opomněla jednu maličkost, která zahýbala se seřazením a poslala i dvě rasy do červených čísel... Jedná se o vychytávku, kdy hráč pod 24 planet není počítán do seřazení a takto v prvních dnech věku to doopravdy udělá škatulata. Jaký je vlastně Váš názor na tuhle úpravu ? Určitě bude mít opět dvě strany, dva tábory , možná tři, když se přidá i ten neutrální ( resp. neřešící tábor), ale celkem by mě vážně zajímalo, jak tohle vidíte, jestli je to prospěšné, či ne ?! 

Dříve se taky většina shodla, že méně ras je lepší, na 8 ras tu už nebylo dost hráčů, já si za tímto názorem stále stojím, ačkoliv to vypadá zatím poměrně dobře, když se blíže podíváte do ras, tak zjistíte, že to vyjde nastejno .. Moc hráčů nepřibylo, jen se rozptýlili a nebo se z nich stali neaktivní loginy, kteří se právě již nepočítají do seřazení ras. 

Ačkoliv se SGO snaží inovovat věci spolu s přidáváním novinek a podobného, tak z mého pohledu je to přežívání, ne žití. Sláva hry pomalu bledne a na úspěších sedá prach, nápadů máme všichni mnoho, někdo čerpá z letitých herních zkušeností, někdo z toho, že sem přijde nový a nějaké věci ho odradí, či zarazí, ale jak je vyřešit? Najednu stranu majitele hry obdivuji, já bych to nelátala, přijde mi to jako oprava rozbité vázy, přilepíte jeden kousek a vzápětí odpadne druhý a i když se budete snažit sebevíc jí opravit, vždy to bude poznat a už to nebude ta samá váza ... Na téhle filosofii něco je, málokdo chce, aby tato hra skončila, či šla tzv. úplně do kytek, ale hodně lidí si již myslí, že je málo způsobů, jak jí zachránit...

Třeba by bylo dobré přestat zachraňovat a podívat se na ní z jiného úhlu a zkusit to jinak. Jedna věc je mít nápady, druhá nalézt řešení...

Tolik za mě, jako úvodní článek a taky podnět na zamyšlení .. 

Zbytek věku se již kronika bude snad pohybovat v lepším duchu a s troškou úsměvu také.
Zobrazeno: 2956x |
Před 6 rokyKarkuulka
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky
Komentář
therokal

Upřímně chápu proč se to zavedlo, jednoduše proto, aby nebylo možné zvětšovat rasu před koncem věku zakládáním mrtvých účtů (ono se to asi bude dělat stejně, jen se to bude obtížnější a takový mrtvý účet se holt založí dřív a planety si nějak nabere). Napadá mě zase případ, kdy to může rasu opravdu poškodit (třeba kvůli válce).
Tohle je ale na diskusi přesahující možnosti fóra
...
Co se týče počtu hráčů, ono by jich bylo dost, kdyby se udělal přísnější systém vyvážení. Vem si, že rozdíl mezi některými rasami je propastný. Což souvisí i s čím dál tím větším otevíráním nůžek mezi slabými a silnými rasami, což je i nedávno přidaný systém odměňování ras za sektory.

therokalPřed 6 roky#266