Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
42 dní a 9 hodin
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 010
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

SGON NEWS - Ohlédnutí za 45. věkem

Image title

Doufám, že s napětím očekáváte článek k ukončení věku a aby jste tím netrpěli, je zde právě pro každého z vás ! Během věku se událo mnoho událostí a věci se nevyvinuly vždy podle představ každého z vůdců. Každý musel někdy pochybovat o činech svých, případně být nepříliš pozitivní k reakcím vůdců ostatních. Tento věk však ukázal, jakými nedostatky trpí hra celkově, na čem je potřeba pracovat a co třeba pozdvihnout. Proto vás již nebudu napínat a postupně si projdeme, již uplynulý, věk.

Abychom tedy brali rasy postupně, začneme postupně dle umístění. Rasou, která se umístila poslední a opustí nás pro další věk, případně věky, je rasa Luciánů. Tato rasa předminulý věk vyhrála pod vedením Mastera a nic nenasvědčovalo tomuto strmému pádu. Avšak celou dobu se potýkala rasa s menším počtem hráčů a tím pádem se rasa držela na tenkých základech. Tento věk se projevila jejich největší slabost s tímto tématem, kdy si maximálně pomáhali mulťáky, což vyvrcholilo smazáním SLááávka a dalších asi 15 hráčů, s nimiž si chtěli získávat sektory. Už minulý věk byla vidět nedostatečná disciplína ve válkách a tento věk to jak gradovalo a díky neschopnému vedení, která nakonec zcela zničilo rasu je toto jen důsledek předešlých bodů. Master / Jeppson totálně nezvládli tlak, který byl vyvíjen a po první prohrané war, smazání Slávka, naprosto nesmyslně vypověděli Goauldům, Kelowně a nechali se bez boje obrat a nechat spadnout pod 1%. Budiž do budoucna dostanou rozum a nenechají to zbytek věku vyžírat hráčům jako jsou filda nebo Amador. 

Na předposledním místě se umisťuje vítěz minulého věku, a to rasa Ori. Nejspíše prokletí posledních vítězů. Jako rasa na začátku šlapala ještě vcelku dobře. Držela se čela, a i když měl Tialk méně času, každý z vedení byl vcelku aktivní a měl svoji úlohu, kterou plnil. První trhliny se ukázali po výpovědce Gadmeerů, kdy to rasa neunášela, prohrála válku a následně se v rase vše zatřáslo. Schimpansky po naprosto ohavných příspěvcích na VIP odešel od rasy a skončil, a to byl během celé války v mrazáku, rase nepomohl a ničím nepřispěl. Druhá chyba rasy byla jmenování Jareda na pozici vůdce. Tento hráč psal každému vůdci ve vesmíru a dělal ze sebe úplné pako. Domluvil se nakonec s Antiky na Nakai, avšak po výpovědce od Goauldů Antikům, která byla tři dny, vypověděl také, s výpovědkou 5 dnů, a následně věděl, do čeho rasu dostal. Psychicky to neunesl, rezignoval, rasu nechal bez vlády ve válce a zdrhl. Rasa pro další věky potřebuje povolat na vůdce aktivního a snaživého hráče, který začne pracovat od základu. 

Na řadu přichází staří známý Asgardi. A zde nebudu tentokrát kritizovat, vždyť to není potřeba. Masison vede rasu věk za věkem, už delší dobu a tento věk rasa skončila na 6. místě. Toto umístění podtrhuje především fakt, že Luciáni a Ori byli přibyti dolů válkami. ASgardé za celý věk neměli jedinou war, a to, když jim vypověděli Kelowňani, podtrhli faktem, že spadli úmyslně pod 1%. Kelowna tento věk byla skoro po celý průběh nejméne aktivní a 2. nejslabší rasou. Podle mě je skandální, že rasa ve hře, kde by se mělo preferovat mít válku, během věku se válce s jediným možným soupeřem vždy vyhne. Ať tak či tak, nikdo nemůže proti masisonovi a Andrejce říci ani slovo ve snaze, rasu udržet na hře. Jsou stálicemi v rase a bez nich by tu rasa vůbec nebyla. Každý věk mají spoustu a spoustu planet a jen díky nim, třeba, pokud budou mít lepší přístup, se rasa vzchopí. 

A dostáváme se k mým částečným oblíbencům tohoto věku a to je rasa Antiků !! Zpočátku, když byla rasa vrácena i přes silný kolektiv panovalo v rase určité napětí, kdy se měnilo i samotné vedení. Rasa utrácela za aukce a nacházela si teprve svůj směr. Ale po nástupu kingjerryho na vůdce byl tento směr určen a rasa se zvedala. Bylo jen otázkou času, kdy se uskuteční válka s Nakai a to se stalo po více jak půlce věku. Čekal jsem, tedy já osobně, že Antikové Nakai porazí a půjdou na 3. místo, minimálně že se přiblíží. Ale vítězství jen o 80 planet bylo nicotné a chabé. Ale aktivita byla jasně na jejich straně a proto bylo zklamání ve druhé válce, když vypověděli společně s Ori. Ve válce s Goauldy si však spravili velice reputaci svojí neustálou aktivitou, bojovností, snahou, dohozem, útoky. Takto by měla rasa hrát, i když prohrává a přichází o planety !! Rvát se až do konce a snažit se ! 


Na 4. místo se velice překvapivě během posledních pár hodin vyhoupla rasa Kelowny pod vůdcem vectrou. Od počátku věku, po vůdcovských bojích s maxykem a odchodu jeho a jeho hráčů, vypadala rasa slabě, byla mezi posledníma a největšími soupeři měli být Asgardi. Během věku však především josef ve sběru zabíral, makal a rasa se zvedala s pády ostatních ras. Velice rase pomohla i jednostranná war k rase Lucián, kdy bez nějakého odporu nabrali spoustu planet. Na víc rasa neměla, ale překvapivě se dostala před Antiky, i díky příchodu Jareda, i díky sběru josefa.

Konečně se dostáváme na bronzový stupínek, který obsadila dlouhověká rasa Nakai, pod Gladiatorem !! Naprosto fantastický sběr jejich vůdce, buschika i torment, díky kterým se toto umístění podařilo obsadit. I přes veškerou snahu, se během věku ve válkách rase nedařilo, i díky menšímu počtu hráčů. Velká indispozice rasy byla nejvíce poznat ve válce s Antiky, která je v obou válkách obrala o 200 planet a hýřila i větší aktivitou. Alespoň výhra nad Ori upevnila rase 3. místo. Co však tito hráči nedokázali vybojovat ve válce, skutečně skvěle si vedli ve výzkumech, když v podstatě všechny stíhali. Avšak velká gratulace ke skvělému 3. místu a Gladiatorovi, ve sběru !!

Druhý věk po návratu se konečně podařilo jít zpět, tam, kam rasa patří a to do TOP 3 ! Pod mým statným obratným vedením, skvělému sběru spousty hráčů v rase a vyhraným válkám si rasa plně zasloužila 2. místo. Opravdu velkým překvapením byli výkony nováčků MrMatejatora a aengeliho, kteří se od začátku aktivně podíleli na chod rasy. Důležitá byla první války s Luciány, které rasa přejela bez větších potíží a zaujala 2. pozici za Gadmeery ! Velmi mnoho aktivních hráčů se podílelo na bezprobémovém chodu rasy a velice zábavném věku. Myslím, že naprosto zasloužené 2. místo.

A na první pozici se opět vyšplahala rasa Gadmeer ! Nevím, koho u nich vyzdvihnout nejvíce, zda um skvělého vůdce Knihta, nebo nového rekordmana v počtu planet, Vasila ! Rasa od počátku měla vysokou míru aktivity a zkušenosti všech hráčů měli velice pomoci od počátku k dobrému rozjezdu, i upevnění 1. místa. Velice dobře vybraná první war s Ori, kde rasa ukázala sílu, byla skvělém znázorněním geniality vůdce. Rasa si upevnila 1. místo a bez problémů kráčela k triumfu ! Jedinými soupeřu rasy bych bral naši Goauldskou, ale tomu bránili menší zkušenosti s opravdu velkou těžkou war. Mimoto zisky i aktivita, zkušenosti, byli na straně Gadmeerů ! Myslím, že tato rasa byla zaslouženě první !

Snad tedy mohu popřát vítězům, kteří dosáhli svých cílů a dobré zábavy během věku a doufám, že se rasy posilní a do dalšího věku vstoupí opět v silných sestavách ! Bylo by dobré vidět opět těžké bitvy, skvělé sběrače v akci, případně nové a nové konflikty !

Zobrazeno: 2849x |
Před 6 rokyFriToLeK
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky
Výzkumy
Waughan

Jen doplním, že jestli Nakai v podstatě všechny stíhali, Antikové je stihli všechny :)

WaughanPřed 6 roky#267
RE: Waughan (ID: 267)
FriToLeK

Tak to joo, takové informace jsem zase neměl !! :)

FriToLeKPřed 6 roky#272