Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
10 dní a 3 hodiny
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 027
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

#07 Nelehké rozhodnutí

Nelehké rozhodnutí



Netrvalo dlouho a dorazili i poslední mateřské lodi na místo určení. Ihned se napojili na společnou komunikační síť připravenou rasou Nakai. Podle informací měli problém s letem jen Furlingové, kteří během letu asi přišli o jednu mateřskou loď která je nezvěstná a tím rasy pro společný cíl ztratili jednu hlavici Projektu X.



Působení magnetaru nebylo podle očekávání tak silné, proto se rasy rozhodly vyslat pár sond pro načtení nových dat a zjištění aktuální situace. Průzkum potvrdil, že časoprostorová trhlina začala pomalu pohlcovat magnatar, proto jeho působení zesláblo, ale nastala další otázka a to co se stane pokud tolik energie pohltí časoprostorové trhlina a zda budeme pomocí Projektu X tuto trhlinu uzavřít. Záření magnetaru nezpůsobilo tolik škod, tak sondy odeslaly docela dost zajímavých a přesných dat. Bylo odhaleno, že záhadný bod v blízkosti trhliny je neznámá kosmická loď, ale bohužel podrobnější informace o této lodi se nepodařili z této vzdálenosti zjistit.


Vědecké týmy teď stáli před další otázkou, co je to za kosmickou loď a komu patří? Bohužel působení časoprostorové trhliny působilo další nepředvídatelné události takže rasám nezbývalo nic než urychleně jednat. Rozhodnutí bylo docela rychlé a logické v dané situaci, působení magnetaru je minimální takže bylo rozhodnuto, že bude vyslána malá průzkumná loď s vědeckou posádkou na průzkum nalezené lodi. Ostatní zatím propočítávali účinnost Projektu X a připravovali střely k použití. Byly zaměřeny přesné souřadnice v časoprostorovém zlomu, aby byl účinek přesně takový jaký byl zapotřebí, čekalo se už jen na návrat průzkumné lodě a akce mohla začít.


Čekání náhle přerušil rudý poplach a hlášení o napadení vědecké lodě, která se urychleně vrací pod palbou zpět. Nikdo nevěděl co se děje a kdo útočí, střelba přicházela přesně ze středu trhliny a bránila vědecké lodi se přiblížit k objevené neznámé lodi. Je přece nemožné aby někdo přežil v trhlině kde působí tolik nepředvídatelných jevů. Rozkaz zazněl jasně, odpalte hlavice s Projektem X na určené souřadnice.



Vesmír prolnula oslňující záře, senzory mateřských lodí byly dočasně přetíženy, všichni čekali na hlášení o úspěšnosti útoku a uzavření trhliny. Po chvilce byla otázka zodpovězena v interkomu se ozvalo “hlavice úspěšně zasáhli cíl s výsledkem uzavření časoprostorové trhliny - Negativní!” V tvářích posádek bylo vidět zklamání. Stav věci byl, že výbuchem Projektu X trhlina pohltila celý magnetar, ale bohužel se zcela neuzavřela a na senzorech bylo vidět, že zbytkem trhliny prostupují do naší části vesmíru další menší neidentifikovatelné předměty.


Ihned byla svolána porada všech týmů, kde se hledalo další možné řešení, z důvody ztráty mateřské lodi Furlingů zůstalo už jen 15 hlavic Projektu X, což je podle propočtů vědců nedostačující síla pro další pokus uzavření. Velitel Cestovatelů přistoupil s návrhem, že na jedné své lodi mají zásobu naquadrie kterou by mohli hlavice obohatit a tím zvýšit jejich účinnost, nebyla jiná možnost a ostatní souhlasili s tímto plánem.


Netrvalo dlouho a obohacené hlavice Projektu X byly připraveny. Podle senzorů neidentifikovatelné předměty, které k nám trhlinou přicházely obklopovaly neznámou loď v blízkosti trhliny. Zazněl znovu rozkaz k odpálení hlavic pro uzavření trhliny. Znovu vesmír zaplavila ohromná záře a znovu se čekalo na hlášení.



Po chvilce se z amplionu ozvala dobrá zpráva “Mise byla úspěšná trhlina se zhroutila a uzavřela”. V očích posádek zasvitla naděje, ale stále tu máme záhadnou neznámou kosmickou loď a plno menších předmětů které prošly trhlinou. Je to další hrozba pro náš vesmír? Tato otázka zatím zůstává nezodpovězena…

Zobrazeno: 715x
Warning: Division by zero in /var/www/clients/client1/web1/web/www/index/kronika.php on line 74
|
Před 2 rokyFanrad
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky