Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
32 dní a 8 hodin
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 018
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

#08 V obležení

V obležení



Šum senzorů přerušilo jen hlášení o okamžitém svolání vědeckých týmů. Bylo navázáno spojení s domovskýma sektorama ras, ale i tam senzory nic nehlásí a nikdo netuší co se stalo. Zazněla otázka, zda nejde ještě o nějakou opožděnou ozvěnu časoprostorové anomálie, nebo někde působí třeba ještě nějaká mikro trhlina v časoprostoru. Rasy vyslali své zástupce k jednání na vybranou mateřskou loď.



Netrvalo dlouho a dorazila i poslední vědecká delegace od ORI a zasedání mohlo začít. Dle dodaných studií a pruzkumů bylo hned jasné že uzavřená časoprostorová anomálie za tímto nestojí. Nakai zachytili jisté rušení v subprostoru, které prokazatelně ruší dálkové senzory které se podobá svou frekvencí maskovacímu systému, který kdysi testovali. Další otázkou byla ona záhadná kosmická loď, která tu zůstala na místě časoprostorové trhliny a co je to za stovky objektů, které onu loď hlídají a zaútočili i na vědeckou loď která byla k této lodi odeslána na průzkum.


Podle dat bylo z vědecké průzkumné lodi bylo zjištěno jen, že se jedná o neznámou technologii podobné antické, zatím neurčitého užití. Cestovatelé podle své rozsáhlé databáze sice předložili , že podle údajů co mají by se mohlo jednat o kosmickou loď Destiny, ale toto bylo ostatními rasami rozporováno, Destiny se nenachází v této galaxii a stáří této neznámé lodi je odhadováno o několik tisíc let více. Spíše nás všechny zajímá proč se nedaří bližší průzkum a proč nás napadly ty neznámé objekty? Furlingové podle depeše z jejich mateřské lodi přednesli další zajímavé porovnání frekvence která ruší dálkové senzory byla zaznamenaná i mezi drobnými objekty, které obklopují neznámou kosmickou loď. Bylo rozhodnuto o dalším průzkumu a vyslání vědecké lodi ale vzhledem k nebezpečí budou vyslány i bitevní mateřské lodě jako doprovod.



Každá rasa vyzbrojila tři své mateřské lodě sice je tu nedostatek personálu pro obsluhu všech zbraňových systému, ale s tímto problémem pomohli technické týmy naprogramováním jednoduchých obslužných paketů. Krátce po startu bylo hned jasné, že dostat k neznámé mateřské lodi nebude jednoduché. Hned jak se dala flotila do pohybu směrem k svému cíli reagovali i neznámé objekty a zaujaly obranné postavení mezi neznámou kosmickou lodí a flotilou. Po dosažení pomyslné hranice dostřelu začali objekty reagovat a zahájili palbu proti flotile. Bitevníky okamžitě zahájili odvetnou palbu a snažili se držet pozice, aby vědecká loď mohla sbírat a vyhodnotit data o tom co se děje a co jsou tyto objekty zač.


Konečně přišla data z vědecké lodi. Záhadné objekty jsou automatizované, bez posádkové, bojové drony, které nechrání jen neznámou kosmickou loď ale i další větší objekty, které jsou zatím maskovány proto tam byla zaměřena ona frekvence kterou odhalili Nakai. Flotila se ihned palbou zaměřila do míst, kde byla zachycena ona frekvence maskování a netrvalo to dlouho, než se odmaskovali další větší stroje. Začala neustávající palba z obou stran, flotile se vedlo dobře ničit drobné drony, ale proti větším strojům byla palba téměř neúčinná. Technici hlásí podivné chování systému a ztrátu dat, jde o poškození systému nebo někdo stahuje dostupné data flotil.



Flotila nezvládala v malém složení a minimu obsluh dobře odrážet útoky strojů, netrvalo dlouho a začala ztrácet cenné bitevní lodě. Vyrovnaný boj se začal stávat jen marnou obranou zbytku flotily. Stroje měly jasnou převahu nad flotilou která ztrácela další a další bitevníky. Když už to vypadalo pro flotilu neúnosně otevřela se hyperprostorová okna a větší část strojů odletěla neznámo kam. Zbytek strojů a dronů nadále chránil neznámou mateřskou loď a boj se stal znovu vyrovnaný. Posledních pár bitevníků pokračovalo v palbě na drony a snažili se prolomit obranu.


Flotilu překvapilo nečekané hlášení z domovských planet, které žádaly zbytky bitevníku k okamžitému návratu k obraně rasy. Všechny rasy ztratili kontakty s jejich rasovými planetami a při průzkumu narazili na invazi strojů. Řídící stroje a jejich útočné drony odřízly přístup rasám k rasovým planetám a tim se značně omezují zdroje ras. Dosažení cíle bitevníkům náhle ztratilo prioritu a bylo zaveleno k okamžitému návratu domů. Nastalo řešení dalšího problému, který byl důležitější než průzkum neznámé lodě. Všechny rasy vstupují do boje proti strojům a snaží znovu získat kontrolu na jejich rasovými planetami.


Zobrazeno: 585x
Warning: Division by zero in /var/www/clients/client1/web1/web/www/index/kronika.php on line 74
|
Před 2 rokyFanrad
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky