Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
32 dní a 15 hodin
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 018
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

#11 Nečekané setkání

Nečekané setkání



Flotily ras se daly znovu do pohybu směrem, kde zanechaly opuštěnou loď která odpovídá dle dosud známých faktů Destiny. Tentokrát již byli připraveni na možné setkání se Stroji, které ji při posledním setkání vehementně bránili a nepustili nikoho do její blízkosti a znemožnili i pokusy o její vzdálený průzkum. Nikdo zatím nevěděl kam se zbytky strojů poděly po debaklu, který Stroje obdrželi od většiny ras při neúspěšném pokusu obsazení rasových planet a jejich přestavbu vhodnou právě pro využití strojů. Nikdo z ras zatím ani neodhalil úmysl Strojů v této části vesmíru, proč sem přišli ale hlavně proč tak lehce ustoupily a vzdali obranu obsazených rasových planet. Bez vesmírných anomálii po eliminaci magnetaru a uzavření časoprostorové trhliny byla cesta na místo kde došlo k předešlým událostem celkem klidná a bez problému. Flotily ale přesto cestou rozmístili subprostorové komunikační majáky.



I přes poměrný klid získaným sebevědomím ras, flotily neletěli přímo až k místu poslední události, kde zanechali údajnou loď Destiny ale opět se usadili v dosahu senzorů pěkně skryté na orbitách planet v sousedních soustavách. Očekávání se potvrdilo ihned po aktivaci senzorů, zbytky Strojů opět stáli mezi flotilou a lodí která rasám snad odhalí co se zde stalo. Pokud by údajná Destiny nenesla něco cenného ať už informace nebo technologie, Stroje by nevzdali tak jednoduše obranu obsazených rasových planet a opět by se nesetkali u Destiny. Zajímavé zjištění bylo že Stroje jsou nejen Destiny připraveni bránit, ale pár dronů Strojů jsou napojeni na jejím povrchu. Vědecké týmy na toto měli zpočátku rozdílný názor, jedni tvrdili, že Stroje chtějí zničit informace, které Destiny nese a nesmějí se dostat do našich rukou a druzí tvrdili, že Destiny technologii kterou chtějí stroje využít. Ať má pravdu jedna nebo druhá skupina není čas čekat a nic odkládat.



Po krátké vzájemné komunikaci velení flotil, došli rasy ke shodě, čas stojí proti nám je třeba jednat ihned. Rasy již vědí že zničením řídících strojů drony samostatně nepracují a dokonce rasa Gadmeerové předala ostatním flotilám kód s rušivým signálem který měl alespoň částečně zpomalit komunikaci mezi řídícími stroji a drony, tím by flotila získala čas na rychlou reakci při útoku a zničení řídících strojů by neměl dělat problém. Plán byl tedy jednoduchý - spustit rušivý kód a hned zaútočit na řídící stroje, které byli zaměřeny jen poslední dva. Znovu byl spuštěn bojový poplach a flotili se připravili ke společnému úderu, zazněl signál a flotila jednotně vypálila na řídící stroje a dle plánu úder byl rychlý a díky rušení drony nestačili ani reagovat. Moc jednoduché nebo geniální plán?! Rasy oslavovali , ale stejně v nich přetrvávala trochu nejistota. Nakai připravili vojensko - vědeckou loď k prvnímu vizuálnímu průzkumu Destiny a dronů strojů, které se jen tak vznášeli všude ve volném prostoru. Rasy poslali své vojenské a průzkumné týmy na palubu Nakaiské průzkumné lodi a ta se vydala pod ochranou flotil k cíli, který zajímal všechny.



Netrvalo dlouho a bylo potvrzeno, že se jedná opravdu o prastarou loď Destiny ale bylo i potvrzeno, že opravdové fyzické stáří je zhruba o 1000 let více. Překvapením bylo, ale to že na palubě byla nalezena slabá známka života, bohužel jen jedna. Ano je známo, že Destiny je plně automatizovaná loď a nepotřebuje obsluhu, ale také bylo zjištěno že má velkou kapacitu hibernačních buňek, kde může být uloženo na tisíce členů posádky a ty se na senzorech známek života neukáží pokud hibernují. S energii na tom Destiny nebyla moc dobře, ale jak se zdá vše zatím funguje bez problému a Stroje nějak nezasáhli do chodu lodi. Průzkumná loď se tedy mohla přiblížit k doku, cesta byla bezpečná a Destiny neměla aktivní obranu. Hned po přiblížení se spustila automatická navigace pro napojení a ukotvení v doku. Zajímavé je že stroje se pokoušeli prorazit skrze plášť lodi, když dok byl dostupný, nebo že by se Destiny sama proti Strojům uzavřela a nám umožnila přístup? Atmosféra na Destiny byla přijatelná tak nic nebránilo vstoupit na palubu. Rasy vkročili na palubu, kde je nikdo nevítal ale ani jim nebránil ke vstupu. Loď byla obrovská a působila dlouhodobým opuštěním všude vládlo jen ledové až děsivé ticho. První cesta tedy vedla na můstek lodi, kde by se snad všichni dozvěděli co se děje. Transportní zařízení lodi fungovalo stále dobře tak netrvalo dlouho a průzkumný tým stál před zavřenými dveřmi můstku. Napětí by se dalo krájet, očekávání, zvědavost, ticho, chlad ale i strach z toho co je za dveřmi čeká - tým na chvíli zastavil a z pohledů členů bylo jasné, že každý očekává kdo bude ten odvážný a udělá ten první krok a otevře dveře můstku. Napětí přerušilo pomalé otevírání dveří můstku které nikdo na této straně neaktivoval, slabý průvan vzduchu ovál překvapený tým a v záři ostrých světel můstku se začala zjevovat neznámá postava dosud neznámé rasy která sice trochu bojácně ale přesvědčeně pomalu postupovala směrem k týmu… kdo je to, zablesklo všem hlavou?

Zobrazeno: 707x
Warning: Division by zero in /var/www/clients/client1/web1/web/www/index/kronika.php on line 74
|
Před 2 rokyFanrad
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky