Přihlášení
Registrace
Do konce 85. věku zbývá:
59 dní a 12 hodin
Věk začal: 20:03:30 01.05.2024 Registrovaných hráčů: 16 039
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

Antikové

Rasa **Anqueetas**, poté též pojmenování Antikové, Lanteane či Alterané vznikli v daleké galaxii spolu s Ori. Jejich rasa se později rozdělila na dvě frakce, když každá z nich začala zastávat jiné hodnoty života. Antikové věřili ve vědu a svobodnou vůli, zatímco Ori chtěli svou technologii využit k donucení lidí k fanatickému uctívání. Poté co prohlédli že je vojsko Ori přichází zničit, sestrojili Archu pravdy, avšak jejich víra jim nedovolila ji použít, uschovali ji proto v podzemí, posléze se poslední z rasy rozhodli pro ústup a z planety Ortus mallum uprchli do mléčné dráhy. Následná exploze při startu zničila celou horu a poslední zbytky technologie bezpečne pohřbila pod sutinami.

## Galaxie Mléčná dráha

Po dlouhém cestování vesmírem nalezli zcela opuštěnou galaxii Avalon, později pojmenovanou Mléčná dráha a zde přistáli na planetě zvaná Dakara.Časem, když civilizace vzkvétala se rozhodli expandovat do zbytku galaxie a pomocí mocného zařízení vytvořili život na nespočet dalších planet. Mnoho tisíciletí rasa velmi prosperovala vyvíjela se a získávala hodnotná spojenectví. Nejvýznamnější z nich byla Aliance čtyř ras: Antikové, Furlingové, Asgardi a Noxové.

Na planetě později označené jako P3X972 vytvořili tyto mocné rasy velkou jednací síň, kde si vzájemně předávali své znalosti a technologie. Antikové vytvořili po celé galaxii spoustu zakladen, avšak do dnešních dní se, alespoň v trochu zachovalém stavu, dochovaly pouze Alaris [P4X639], P3R272, Dakara, Terra, P3X439 a Proclarush Taonas. V dobách největšího rozmachu rasa utrpěla další velké ztráty.

Po celé galaxii se začala šířit neznámá nemoc, na kterou nebyl žádný lék a u nakažených jedinců znamenala jistotu smrti. Nemoc postupně vyhubila téměř celý život v galaxii. Antikové se rozhodli pro evakuaci, sebrali poslední zdravé jedince a i se svým největším městem Atlantis opustili galaxii a odletěli do galaxie Pegasus.

## Galaxie Pegas

Galaxie Pegasus byla zprvu poklidné útočiště.Poté co rozseli po galaxii život se mohli Antikové v klidu zaměřit na vývoj své technologie a poklidně začít zkoumat, jak se povznést na vyšší úroveň bytí. Po předchozích zkušenostech zanechali hvězdné brány mimo planety na oběžných drahách s možností aktivace pouze z jejich lodí. Mír však neměl dlouhé trvání. Antikové v zaslepenosti přestali sledovat dění v galaxii a nevšimli si hrozby, která pomalu začala vystupovat ze stínu. Wraithové, kříženci Iratuského brouka a lidí. Tato rasa díky schopnostem vysávat životní energii z lidí se brzy stala hrozbou pro celou galaxii.

Antikove se zprvu snažili válčit, i přes lepší technologie nemohli měřit sílu s mnohonásobně početnějším nepřítelem. Po desítkách let války, když si uvědomili, že vítězství není na dosah a porážka se neodvratně blíží, ponořili poslední ze svých měst Atlantis hluboko na dno oceánu, kde město nechali zakonzervované pro jejich případný návrat. Poslední z lidí nechali napospas postupujícím jednotkám nepřítele a odešli zpět na Zemi.

Když po tisíciletí poprve opustili Atlantidu, byla země nehostinná a lidé tak primitivní že nebylo nadále možné žít jako Lantaňané ani obnovit jejich kulturu, proto se rozešli do různých zemí. Někteří zaseli do různých kmenů první semínka civilizace, další se dostali k bráně na jižním pólu. Ostatní se rozhodli prožít zbytek života v osamění a meditacích, aby se povznesli.

## Povznesení

Antikům se podarilo povznést, avšak i tato existence má svá přísná pravidla. Nesmějí jakýmkoliv způsobem zasahovat či pomáhat bytostem na nižší úrovni, kromě jejich ochrany před zraky Ori. Pokud někdo toto pravidlo poruší, tak je ostatními vyhnán do exilu, nebo hůře, sražen na nižší existenci bytí. I poté co lidé ze Země neumýslně prozradili existenci lidí v Mléčné draze.

Ori následně nato započali invazi. Antikové se přesto rozhodli nezasahovat a nechat veškerý boj na lidech. Naštěstí už mnohem dříve jeden z nich, Merlin, prozřel jakou hrozbou můžou být Ori a pokusil se sestrojit zbraň, avšak ostatním se to nelíbilo a poslali Morganu la Fay, aby ho hlídala a bude li třeba ho zastavit.

Ta tu zbraň zničila, ale sama znala hrozbu a Merlina uchovala ve stázové komoře, aby mohl zbraň sestrojit znovu a zničit s jeji pomoci Ori. Po následné porážce a zničení Ori už o nich bohužel dále nic nevíme. Jazyk antiků je velmi podobný s latinou. Abeceda má velmi zvláštní vzhled a zároveň při otočení slova vzhůru nohama dostáváme úplně jiné slovo.

## Postavy:

**Amelius** - jeden z uprchlíků z Ortus mallum. Jedním z nejvýznamnějších počinů Amelia bylo zkonstruování Archy Pravdy, zařízení schopné odhalit pravdu a rozklíčovat zklamání. Tento nástroj měl obrovský vliv na mezihvězdou diplomacií a vyřešení konfliktů mezi různými rasami ve vesmíru. Díky Ameliově práci na výzkumu a vývoji hvězdných bran se staly tyto zařízení klíčovým prvkem pro mezihvězdné cestování. Jeho dědictví pokračuje v podobě tisíců bran rozptýlených po celé galaxii.

Amelius byl vizionářem, jehož úspěchy a vynálezy přinesly prospěch mnoha civilizacím ve vesmíru. Jeho jméno zůstává v paměti jako symbol odvahy a geniality v boji za poznáním a mírem mezi různými světy.

**Ayiana** - poslední z původních antiků než opustili galaxii, byla objevena v ledové kryptě nedaleko základny na Antarktidě. Tým SG1 jí rozmrazil s nadějí, že s ní budou moct komunikovat a dozvědět se o její minulosti. Avšak, poté co byla rozmražena. Začala posádka základny náhle umírat na záhadnou nemoc.

Byli nuceni zůstat v karanténě, odděleni od zbytku světa.Ayiana, s antickými schopnostmi se postarala o všechny postižené, kromě O'neilla. Její úsilí bylo hrdinské, avšak vyčerpání jí nakonec vzalo život.

**Chaya-sar/Athar** jejíž domovskou planetou byl Proculus. Byla odsouzena chránit planetu poté co nedodržela pravidla zachránila svou domovskou planetu pred Wraithy. Její trest spočívá v tom že musí neustále chránit svou planetu ale jenom tu i když vidí utrpení ostatních v galaxii. Velmi často se vydává za kněžku aby se mohla v klidu procházet mezi svými lidmi a sledovat jací jsou dobří. Když na není planetu dorazili lidé z výpravy kteří hledali bezpečný úkryt, nedokázala odolat pozvání vrátit se na chvíli na Atlantis, ovšem během její návštěvy byla prozrazena co je zač a následně musela rychle odejít zpátky na svojí planetu když na ni zaútočili Wraithové. Když ji během návratu letěl major Sheppard pomoct tak mu vysvětlí že ji ostatní nedovolí chránit nikoho jiného než její lid a musejí proto odejít.

Janus, jeden z přeživších návratu na Zemi, byl to antický vědec, jehož geniální práce často narazila na slepé uličky skeptiků. Většina jeho vynálezů byla buď odsuzovana, nebo dokonce zakázaná. Mezi jeho nejvýznamnější vynálezy patřila zařízení, která dokázala změnit průběh času, osazen v puddle jumper, osobní maskovací technologie, komunikační zařízení na extrémně dlouhé vzdálenosti a Attero, mechanismus s mocí zničit Wraithské úly, když se pokoušely vstoupit do hyperprostoru. Bohužel vedlejší účinek byla destrukce brány po vytočení adresy.

Když přišla Dr. Weirové z budoucnosti přeprogramoval ZPM tak, aby vydrželo déle a přidal pojistku, která umožnila městu vynořit se na hladinu v případě blížícího se selhání. Janus však před ostatními utajil, že Weirová zůstala na Atlantis, aby mohla prohazovat ZPM a následně odešel jako poslední na Zem.

**Moros**, známý též jako Myrddin nebo Merlin, byl poslední nejvyšší radní Atlantidy, který vydal povel k evakuaci Atlantidy. Po opuštění Atlantidy se stáhl do ústraní a věnoval se meditaci, aby dosáhl vyššího stavu bytí. Po čase došel k přesvědčení, že Ori jsou představuji příliš velkou hrozbou. Proto přijal zpět lidskou podobu, zachoval však veškeré znalosti Antiků, aby mohl vytvořit zbraň schopnou ničit povznesené bytosti.

Po nějakou dobu byl nejmocnějším člověkem na Zemi a svěřil své tajemství malé skupině lidí - Artušovi a jeho rytířům. Snažil se vše udržet v tajnosti, ale ostatní povznesení zpozorovali jeho skryté umysly. Proto vyslali Morgan la Fay, aby ho sledovala a případně zasáhla. Když si však i Morgan uvědomila, že Merlin má pravdu, rozhodla se zničit zbraň a Merlina samotného umístit do stázové komory, Která se transportuje mezi skrytými planetami mimo dosah ostatních systému..

Později byl objeven týmem SG1 společně s Baalem, Merlin zemřel na stáří, stihl však přenést své vědomí do Daniela, aby mohl dokončit zbraň. Jeho vědomí později chránilo Daniela před proměnou v Priora a pak zmizelo.

**Morgan La Fay / Ganos Lal** byla jedna z posledních antiků narozených na Atlantis, která posléze došla k povznesení. Když povznesení prohlédli maskování merlina při výrobě zbraně proti Ori, vyslali ji aby ho hlídala a případně zastavila. Když Merlin svou zbraň téměř zhotovil byla nucena zasáhnout a zničit ji, ovšem i ona věděla jakou hroznou jednou budou Ori a uschovala Merlina ve stázi schovaného na ukryté planetě aby v případě potřeby mohl zbraň znovu vytvořit.

Jak začala invaze Ori pomohla SG1 v nalezení Merlinova úkrytu pomocí vodítek a informací, poté byla vyhnána do exilu ostatními antiky kvůli zásadám nevměšování. Svého exilu ovšem využila a přišla do galaxie Ori potom co byli zničeni, aby pomohla lidem v posledním boji.Když byla mimo dosah ostatních antiků mohla více zasahovat. Vyléčila Teal’ca, pomáhala Danielovi vydržet mučení a nakonec i ukázat Vale jak použít archu pravdy a posléze zničit oslabenou Adrii aby válka skončila.

**Oma Desala**, nepoučitelná antička, která pomáhá lidem k povznesení i přesto že ji za to ostatní vyhnali do exilu. Poté se usadila na planetě Kheb kde nevědomky pomohla k povznesení goa’uldovi Anubisovi, kterého poté srazili jen napůl aby mohla zatrest sledovat jak díky její chybě ubližuje ostatním bytostem.

Na Khebu zůstala do chvíle než Apophis zjistil že ukrývá jeho harsesise, poté se přesunula neznámo kam. Nedlouho poté se opět objevila když Daniel umíral na ozáření z pokusů Langaranů na nestabilní naquadrii a pomohla mu se povznést. Po boji s replikátory dala Danielovi druhou šanci k povznesení a ten ji přitom přesvědčil aby napravila svou chybu a pomohla jim v boji s Anubisem, kterého pak nakonec zničila.

**Orlin** jeden z povznesených, který byl později vykázán do exilu poté co dal technologii méně vyspělé rase na planetě Velona aby se mohli bránit Goa’uldům ale nakonec začali plánovat dobývání ostatních planet pomocí darované technologie, tak povznesení nakonec celou planetu zničili. Poté co SG1 prošla na planetu a začala zkoumat nefunkční zbraň pokusil se spojit s vědomím Carterové aby zjistil co jsou zač, což vedlo k jejímu bezvědomí, proto pak raději potají prošel bránou za nimi zpátky na Zemi aby je mohl pozorovat. Při pozorování života Carterové se do ní postupně zamiloval a poté se rozhodl stát opět jen člověkem.

Vyrobil ji dokonce velký smaragd v mikrovlnce. Když poté co zjistil že Carterová nechová stejné city a lidé ze Země mají v plánu použít zbraň z planety Velona sestrojil malou bránu na jedno použití pomocí kabelů a toustovače. Poté co prošel zpátky na Velonu ho při pokusu zabránit použití zbraně vojáci těžce zranili. Ostatní povznesení mu ovšem dali druhou šanci a mohl se sám znova povznést a zničit zbraň aby už nebyla použitelná. Po invazi Ori do galaxie se rozhodl opět přijít a pomoct lidem, převzal proto podobu malého chlapce aby jeho mozek udržel co nejvíc znalostí antiků a mohl být dlouho nápomocný.Poté co pomohl lidem s lekem proti priorskému moru ztratil veškerou paměť a skončil v ústavu, kde ho Carterová chodí navštěvovat.

**Janus** – antický vědec. Když se doktorka Weirová díky jeho zařízení na cestování časem skrytým v jednom z jumperů vrátila do minulosti a řekla všem antikům, že štít města vydržel 10.000 let ale po jejich příchodu selhal a město se zatopilo, rozhodl se přeprogramovat spolupráci všech 3 ZPM aby energie vydržela o něco dýl a zároveň zabudoval pojistku, kdy při selhání štítu se město vynoří na hladinu. Další z jeho známých vynálezů je zařízení Atero – Zařízení vytvoří subprostorovou turbulenci, která znemožní wraithům používat jejich hyperprostor. Při pokusu do něj vstoupit se loď roztříští na kusy. Má to ovšem i vedlejší účinek. Vytváří i velmi nebezpečný typ radiace, který narušuje základní chod všech bran. Při zadávání adresy v bráně začne narůstat energie až dojde k přetížení a brána potom vybuchne a zničí vše ve svém širokém okolí. Kvůli jeho vedlejším učinkům mu Nejvyšší rada přikázala jej vypnout a zabezpečit tak aby je nikdo další nemohl použít. Byl jedním z mála antiků, kteří se na konci války přesunul před bránu zpátky na Zemi.

**Helia** – kapitánka antické lodi Tria. Když byla její loď těžce poškozená v bitvě, rozhodli se vrátit na Atlantis. Když se po cestě dozvěděli že ostatní se už vrátili bránou na Zemi, rozhodli se letět za nimi, ovšem cestou jim vysadil hyperpohon, tak se rozhodli pokračovat co nejvyšší podsvětelnou rychlostí. Díky relativitě času jim uběhlo pouze pár let i když ve vesmíru uběhli tisíce let. Když pak cestou mezi galaxiemi narazili na Daedalos, lidé jim pomohli k návratu na Atlantis. Helia následně ovšem uzamkla veškeré ovládání města a všichni lidé museli odejít. Dovolila ovšem kvůli diplomatickým vztahům zůstat generálovi O’neillovi a Woolsimu. Když následně na Atlantis zautočili Asurané, byli zaskočení a všichni zabiti, kvůly tomu že Rodney vypnul pojistku, která bránila Asuranům ublížit svým stvořitelům.

**Melia** – členka antické rady a vrchní rádce.


## Antikové ve světě SGO

Historie rasy sahá hluboko do minulosti až do 0. věku, kdy vůdcem byl Trpajzlík. V nastalém 1. ostrém věku již převzal vedení Václav_Beránek jenž zůstal dlouhé věky hlavním vůdcem. Největší úspěch rasa zaznamenala v 6. věku hry kdy vůdce WolfCZ rasu úspěšně dovedl k vítězství a následně 12. věk hry pod vůdcem Gaull vyhráli nad celým vesmírem, 37. věk svůj úspěch s rasou opakoval.

Následný 38. věk se přidali k alianci s Wraithy aby porazili vesmír, poté se ve 40. věku hry rasa na nějaký čas stáhla do ústraní aby mohli nabrat síly. Jejich návrat se udál 45. věk hry, než pak opět v tichosti zmizeli v 62. věku.

Další z mnoha jejich návratů byl 67. věk ovšem nebyl na dlouho, pouze jediný věk. Další zmínky o nich máme až po dlouhých měsících a to v 73. věku. Rasa zde s námi pod vedením udatného vůdce Ciriho zůstala až do 80. věku kdy z neznámých důvodů nás opět opustila.

**Vůdci:**

Trpajzík - 0.vek

Václav_Beránek dnes VB - 1. až 6. věk, 8.věk, 11. věk., 73. až 74. věk, 77. až 78. věk

WolfCz - 6. věk

meadow - 7. věk

k3ltik - 9. věk

11704 dnes Numero - 10. věk

Gaull - 12. věk, 15 věk, 36. až 37. věk

coon - 13. věk, 25. až 26. věk

Jestřábice - 14. věk, 19. až 21. věk, 23. věk

snakes - 16. věk,

Kn_oX - 17. až 18. věk

andílek - 22. věk

Leaf - 24. věk

Wolfer - 27. věk, 33. - 35. věk, 38. věk, 59. - 60. věk

narutho88 - 28. - 29. věk

mamaker - 30. - 31. věk, 39. věk

Plindros - 32. věk

kingjerry - 45. věk

Waughan - 46. věk, 48. věk, 52. věk

warakus - 47. věk, 49. - 51. věk

Chladomil - 53. věk, 56. věk

Jeppson - 54. věk

BattleBeast - 55. věk

matesbit - 57. věk

Mstitel - 58. věk

LordAnubis50 - 61. věk

abe - 67. věk

Ciri - 75. až 76. věk, 79. věk


---

Poděkování za korekci TobyDICK :)
Zobrazeno: 296x
Warning: Division by zero in /var/www/clients/client1/web1/web/www/index/kronika.php on line 74
|
Před 7 měsíciAnise
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky
TobyDICK

Byl jsem součástí, tohoto. Mělo by to dostat nobelovku za literaturu :-D

TobyDICKPřed 7 měsíci#303
Jared

Super prispevek diky za napísaní

JaredPřed 7 měsíci#304