Přihlášení
Registrace
Do konce 85. věku zbývá:
59 dní a 6 hodin
Věk začal: 20:03:30 01.05.2024 Registrovaných hráčů: 16 039
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

Válečný zpravodaj 81. věk - Asgardi vs Wraithové

Druhá war věku za námi. A my se na ní dnes podíváme. Vůdce rasy Asgardů Simurgh vyhlásil war rase Wraithové a 24.9. v 19:05 započala druhá válka tohoto věku, která **trvala 4 hodiny a skončila výhrou Asgardů o jednu jedinou planetu**. Skoro se dá uvažovat zda tato war měla vítěze z řad aktérů nebo zda vyhrává zbytek vesmíru, který neválčil.

## Stav ras v čase vyhlášení války

![](/img/upload/pred-war-asga-wrata-81.png)

Zde můžeme vidět jak na tom byly obě strany v době, kdy proběhlo vyhlášení. **Jistě stojí za povšimnutí velký rozdíl v rozloze obou ras který dělal bezmála 14%**. War vyhlásili "slabší asgardi" s cílem přibrzdit Wraithy.

## Stav ras po ukončení války

![](/img/upload/po-war-asga-wrata-81.png)

Tady vidíme jak obě rasy dopadly po skončení war. Jak můžeme vidět rozdíl mezi rasami se drobně zvětšil, hlavní příčinou ovšem nebyla war ale odchod Majestyho k runnerům kdy **Asgardi nárazově přišli o dobrých 230 planet** a dobrého hráče který se tak války neúčastnil.

# Shrnutí war a náhled na počty útoků

Za statistik níže vidíme že rasa **Asgardů dovedla war do úspěšného konce a vyhrála válku o 1 planetu.** Rasa Wraithů však o svou příběhovou planetu kterou nebyla schopna dobýt zpět. Z počtu útoků vyplývá že rasy byly celkem vyrovnané, drobně na vrh měli aktivitou útoků asgardi, kdy vyslali o 115 útoků více. Za rasu Asgardů se do war zapojilo 13 hráčů ze 14 celkem.

![](/img/upload/asga-wrata-1-81-valka.png)

Za rasu Wraithů se do war zapojilo také 13 hráčů ze 14 celkem. **Z mého pohledu war skončila remízou** i když statistika hovoří neúprosně a tu výhru o jednu planetu přisuzuje Asgardům.


# War v číslech!

**Podíváme se dnes na war z pohledu matematiky.** Požádal jsem několik hráčů z obou táborů o zaslání výpisu útoku který se jim povedl. Nakonec mi 2 útoky (z každé strany jeden) přišli a my si je rozebereme řečí čísel a nákladnosti. **Tato war nám umožnila sledovat nejen souboj dvou ras ale také taktik v podobě jiných jednotek**.

Konkrétně Asgardi použili kombinaci pěchoty a univerzálů.

Wraithové ověřenou kombinaci pěchoty a orbitů.

U každého útoku si představíme i útočné proti obranným hodnotám. Také se pokusíme vypočítat kolik útok stál útočící i bránící se rasu. Nebudeme brát ohled na jednotky na které se rasy nespecializují protože za ně rasy zřejmě ani neutrácejí finance jakožto jednotku pro boj. Nemám přesné údaje o cenách takže berte ceny s nadhledem jako zcela demonstrativní příklad.

Použijeme tyto ceny:

* Pěchota 450,- ks
* Univerzál 5500,- ks
* Orbit 50000,- ks

### Útok uni proti pěchotě a orbitům

**Jako první se podíváme na útok Asgardů proti Wraithům.** Asgardi se pochlubili dobývacím útokem. V tomto útoku vidíme že byli na útok použity pouze univerzální jednotky o útočné síle 150. Na druhé straně se bránila pěchota společně s Orbitama o celkové obranné síle 858 (850 orbit a 8 pěchota)

![](/img/upload/pekny-utok-asga-wra.png)

**Rasu Asgardů tento útok podle našich cen stál 515,5M NAQ**

**Rasu Wraithů vyšlo bránění tohoto útoku na celkem 698,5M NAQ** (Pěchota - 345,5M a Orbity 353M)

Rozdíl tedy dělá 183M ve prospěch rasy Asgardů. Minimálně z pohledu útočníka jde o skutečně hezký útok.

### Orbitální útok proti uni

**Zde útok od rasy Wraithů.**
Wraith se pochlubili Orbitálním útokem, kde by se na skladě jistě našel lepší útok pro náš účel ale jsme rádi i za tento. V tomto útoku byly použity Orbitální jednotky o útočné síle 450. Na druhé straně se bránili jednotky Univerzální o obranné síle 80.

![](img/upload/pekny-utok-wra-asga.png)

**Rasu Wraithů tento útok podle našich cen stál 327,6M NAQ**

**Rasu Asgardů vyšlo bránění tohoto útoku na 528M NAQ**

Rozdíl tedy dělá 200,4M ve prospěch rasy Wraithů.

### Opravdu to stojí tolik?

Připomínám, že ceny jsou mimo realitu, jelikož skutečné hodnoty jsou jiné. Jsou ovlivněné tím **jaké má kdo bonusy na zbrojení v podobě artfeaktů, hrdinů i politik**. Zároveň stejné proměnné jsou i na druhé straně při samotném útoku kdy záleží do jaké planety se s útokem trefíte, jak má obránce vylevelovanou obranu, politiky a artefakty. **Každopádně to vypadá že v obou případech se více vyplatilo útočit hlava nehlava než bránit.**

# Co tato war přinesla?
Dalo by se říct že kromě zbrždění pro obě rasy nepřinesla válka nic moc, jen podívanou a zábavu k nedělnímu večeru a vyzkoušení svých bojovníků. **Pozor ale...když se dva perou, Ori se směje. ** Po dobu kdy se rasy Wraithů a Asgardů připravovali na válku mezi sebou se probudila hrozba v podobě Ori které se téměř dotáhla na Asgardy a co víc, vyhlásili War rase Wraithů. Takže nás bude brzy čekat třetí vydání tohoto válečného zpravodaje.

Díky za přečtení.
Zobrazeno: 223x
Warning: Division by zero in /var/www/clients/client1/web1/web/www/index/kronika.php on line 74
|
Před 7 měsíciGladiator
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky